lördag 2 augusti 2014

Tingeling och Vinterlilja

 
Tingeling och Vinterlilja

Tingeling är en grönklädd älva som bor i Älvdalen.
 I Älvdalen tillverkas de snöflingekorgar som snöflingeugglorna från Vinterskogen senare kommer och hämtar.

 Tingeling ifrågasätter snart varför de tillverkar korgarna, men inte själva får leverera dem till Vinterskogen.
 Men detta beror helt enkelt på att älvornas vingar inte tål det kalla klimatet i Vinterksogen.

 
När Tingeling stöter på en kanin som hamnat på villovägar på vägen till Vinterskogen ser hon sin chans att hjälpa kaninen, men också få sig en närmre titt på det förbjudna landet.
 Hennes nyfikenhet driver henne att ta ett steg in i det kalla Vinterlandet, och innan hon blir tvingad tillbaks till rätt sida gränsen hinner hon se att hennes vingar börjar glänsa i det kalla klimatet.

Efter ett besök på vårdcentralen och snabb uppvärmning så har Tingelings vingar snart återhämtat sig efter det kalla besöket, och detta driver henne att ta reda på varför hennes vingar egentligen glänste.

 I det stora biblioteket finner hon en bok om vinglära, men sidan om glänsande vingar är uppäten. 

Hon blir hänvisad till Bokhållaren, som har skrivit boken. Bokhållaren är en vinterälva, och för att träffa honom måste Tingeling återigen ta sig till Vinterskogen.


 Tingeling bestämmer sig genast för att göra ett nytt besök i den mystiska Vinterskogen. 
Hon går hem och syr en vinterdress som ska hålla hennes vingar varma, och tar plats i en nytillverkad snöflingekorg för att på så vis kunna smyga sig in i det kalla landet när snöflingeugglan kommer för att hämta korgen och ta den, och Tingeling, vidare till Vinterskogen.

 Tack vare sin egentillverkade vinterdress klarar sig Tingeling relativt bra i det kalla klimatet i Vinterskogen, och hon kan ganska snart leta upp Bokhållaren som hon är där för att träffa.
 Hon hinner dock inte mer än komma dit innan hon återigen upptäcker att hennes vingar börjar glänsa.

 Och samtidigt så ser hon en vinterälva som har samma glänsande vingar som hon själv har.
 Bokhållaren som har skrivit om glänsande vingar men aldrig tidigare sett några, förklarar att de är två älvor som fötts ur samma skratt, och är därmed systrar och har vingar som är identiska, som glänser.


 De nyfunna systrarna Tingeling och Vinterlilja finner snart likheter hos varandra, men eftersom de inte tål varandras klimat blir det en kamp för att de ska kunna träffas.
 En värmeälva kan inte vistas i Vinterskogen en längre tid, eftersom vingarna fryser, och en vinterälva kan i sin tur inte vistas i Älvdalen en längre tid eftersom det är för varmt.

 För att Vinterlilja trots detta ska kunna korsa gränsen och se var Tingeling kommer ifrån, krävs det en hel del uppfinningsrikedom. En uppfinningsrikedom som förändrar klimatet i hela Älvdalen, och som riskerar att frysa Stamträdet, som producerar all älvstoff, till is.

 1 kommentar:

  1. You have a really Lovely place

    great week end!
    lots of hugs for you

    SvaraRadera